The MagicBox Forums  

Go Back   The MagicBox Forums > General Topics > PC / Games / Internets Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-30-2009, 12:20 AM   #1
Alucard
Registered User
 
Alucard's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Australia
Posts: 32,623
Multi core CPUs performance in games + programs

This is actually pretty cool. I'll just slap up some of the pics, you can go read the huge article if you want. Is quite super. Specs are a intel Q6600, thats a quad core 2.8gig cpu. A nvidia 250 video card, and 4 gigs of ram.
















http://www.tomshardware.com/reviews/...-cpu,2280.html
Alucard is offline   Reply With Quote
Connect With Facebook to "Like" This Thread

Old 04-30-2009, 04:26 AM   #2
Zachalmighty
Future Demon King
 
Zachalmighty's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA, NJ
Posts: 3,742
What processor is triple cored?
__________________
An unavoidable war is called JUSTICE. When brutality is the only option left, it is HOLY.
Zachalmighty is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 05:27 AM   #3
Alucard
Registered User
 
Alucard's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Australia
Posts: 32,623
You can manually set a quad core to triple. Why you'd want to is beyond me.
Alucard is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 07:24 AM   #4
Zachalmighty
Future Demon King
 
Zachalmighty's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA, NJ
Posts: 3,742
That was my understanding.
__________________
An unavoidable war is called JUSTICE. When brutality is the only option left, it is HOLY.
Zachalmighty is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 08:25 AM   #5
spider-prime
NOW IN CINEMAPHONIC QUADROVISION!
 
spider-prime's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: I hated going to weddings cause all the grandmas would poke me saying "you're next, you're next". They stopped saying that when I did it to them at Funerals.
Posts: 22,572
I thought AMD makes some triple core themselves tho.
spider-prime is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 09:33 AM   #6
memory to zack
Registered User
 
memory to zack's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Violence censoring city of Munich
Posts: 1,333
Quote:
Originally Posted by Alucard View Post
You can manually set a quad core to triple. Why you'd want to is beyond me.
powersaving probably?

Anyway, iīm glad I got a Quadcore!
memory to zack is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 10:49 AM   #7
MarionetteKazuk
Problem?
 
MarionetteKazuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,835
hold the PHONES! alucard, didn't u tell me quads weren't as good as dual cores in games? *SLAP*!
MarionetteKazuk is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 11:48 AM   #8
Alucard
Registered User
 
Alucard's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Australia
Posts: 32,623
Like, a year ago! Some games still dont give you much performance boost. Once windows7 comes out it should be alot better. I'm giving it a year before quads are fully awesome.
Alucard is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 12:42 PM   #9
MarionetteKazuk
Problem?
 
MarionetteKazuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,835
lol, just asked you about the quad core a month ago and u said get dual. DUAL!!!!!
MarionetteKazuk is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 12:54 PM   #10
Zachalmighty
Future Demon King
 
Zachalmighty's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA, NJ
Posts: 3,742
Nothing really supports Quad cores yet.
__________________
An unavoidable war is called JUSTICE. When brutality is the only option left, it is HOLY.
Zachalmighty is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 12:57 PM   #11
spider-prime
NOW IN CINEMAPHONIC QUADROVISION!
 
spider-prime's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: I hated going to weddings cause all the grandmas would poke me saying "you're next, you're next". They stopped saying that when I did it to them at Funerals.
Posts: 22,572
a lot of older games if you use 2 or more cores actually speed up the gameplay and make it really crappy.
spider-prime is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 02:02 PM   #12
memory to zack
Registered User
 
memory to zack's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Violence censoring city of Munich
Posts: 1,333
Quote:
Originally Posted by spider-prime
a lot of older games if you use 2 or more cores actually speed up the gameplay and make it really crappy.
how old? Fallout 1&2 run awesome with the latest patches and high-res patches.

Quote:
Originally Posted by MarionetteKazuk
lol, just asked you about the quad core a month ago and u said get dual. DUAL!!!!!
and he told me this month to get quad. QUAD!!!!!
memory to zack is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 07:39 PM   #13
eastx
The Fighting Bomber
 
eastx's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Lake Jackson, TX USA
Posts: 4,566
If you use AMD processors, there's no reason at all to go for less than quad core. They're really affordable already.
eastx is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 07:49 PM   #14
spider-prime
NOW IN CINEMAPHONIC QUADROVISION!
 
spider-prime's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: I hated going to weddings cause all the grandmas would poke me saying "you're next, you're next". They stopped saying that when I did it to them at Funerals.
Posts: 22,572
Quote:
Originally Posted by memory to zack View Post
how old? Fallout 1&2 run awesome with the latest patches and high-res patches.



and he told me this month to get quad. QUAD!!!!!

anything before dual core really. But it all matters how the game was made.

But there is a fix for it, just disable the cores to be a single core only running and they run fine.

Beyond Good and Evil has this problem where it will run too fast on multi cored CPUs. It mostly affects 3D games tho and usually ports of console games lolol
spider-prime is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 04:56 AM   #15
BlindMaphisto
DANGER-HUMAN
 
BlindMaphisto's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: North Kakalaka
Posts: 4,073
Quote:
Originally Posted by MarionetteKazuk View Post
lol, just asked you about the quad core a month ago and u said get dual. DUAL!!!!!


I'm guessing he expected you to upgraded monthly.
__________________
When life gives you lemons? Don't make lemonade. Make life take the lemons back! Get mad! 'I don't want your damn lemons! What am I supposed to do with these?' Demand to see life's manager! Make life rue the day it thought it could give Cave Johnson lemons! Do you know who I am? I'm the man who's going to burn your house down! With the lemons! I'm going to get my engineers to invent a combustible lemon that burns your house down!"
BlindMaphisto is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.